Courgette met tomaat en dille in olijfolie

Ik hoef er niets bij te eten om te genieten van dit heerlijk gerecht. In haar eentje een ster. Hoe je met weinig ingrediënten heerlijke courgette op tafel kunt zetten, vertel ik je in deze post. Het zal je ook verrassen hoe simpel het is. Binnen ‘no time’ een heerlijk bord eten.

Dit is een recept uit de categorie: Gerechten in olijfolie. Daarom zit er geen vlees in en wordt er alleen verse kruiden gebruikt in plaats van gedroogde of gemalen. Meer weten over de categorie ‘olijfolie gerechten’? lees het artikel ‘Categorie: Gerechten in olijfolie’.

Het recept

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, neem ik tegelijkertijd een vorkje courgette en ooh; wat smaakt dit lekker zeg! Wat heb je nodig voor dit heerlijke recept?

  • 1 kg courgette
  • 2 grote tomaten of 3 kleine
  • Bosje dille
  • 3 teentjes knoflook
  • Flinke scheut olijfolie (ca. 90 ml)
  • Peper en zout

Was de courgette, tomaten en de dille. Snijd de courgette en de tomaten even groot in de gewenste vorm. Doe ze alvast in de pan. Pel en snijd de knoflook in grote stukken en verdeel over de tomaten en courgette. Snijd de dille grof en voeg toe. Doe er wat zout en peper bij en als laatst giet je er een flinke scheut olijfolie erover. Op de calorieën letten? Dan kun je er ook voor kiezen om minder olijfolie te gebruiken. Vervolgens doe je het deksel op de pan en zet je het vuur hoog; wanneer de groenten vocht beginnen los te laten, ongeveer na 5-8 minuten, zet je het vuur laag en laat je het nog ongeveer 12 minuten doorgaren.

Lekker met bulgur, rijst of gewoon een stukje brood.


Ik zeg: “Eet smakelijk!”