Recepten

Recept: Energie- en eiwitverrijkt Turks Hartige Pannenkoek (‘Kaygana’)

Sindskort heeft Turkse Diëtist een super leuke samenwerking met de medische dieetvoeding leverancier Fresenius Kabi! Het is een creatieve en zeer unieke samenwerking. Met ondersteuning van Fresenius Kabi ontwikkelen wij energie- en eiwitverrijkte traditionele Turkse recepten voor Turkse ouderen met (risico op) ondervoeding. Graag delen wij de recepten ook met onze volgers!

Het eerste recept is een feit! 

Kaygana is een hartige pannenkoek die vooral in de Zwarte streek van Turkije bekend is. Uiteraard is het erg geliefd bij de meeste Turkse mensen uit welke streek dan ook. De Turkse ouderen zullen daarom de smaak herkennen. Ondanks toevoeging van medische dieetvoeding blijft de smaak onveranderd 😉

We zijn erg benieuwd naar jouw reactie en of jij het zou inzetten bij jouw Turkse oudere cliënten 🙂

Kaygana (Turks hartige pannenkoek)

Van dit recept krijg je 5 stuks pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 70 gram tarwemeel
  • 30 gram Fresubin Protein Powder 
  • 70 ml volle melk
  • 30 ml Fresubin 5 kcal Shot (neutraal)
  • 100 ml Fresubin 2 kcal Drink (neutraal)
  • 4 stuks eieren
  • 6-7 takken platte peterselie
  • 2 stuks bosuien
  • 1 theelepel zout
  • voor iedere pannenkoek heb je nodig; 2 eetlepels vloeibare vet.

Bereidingswijze

  • doe de eieren, het tarwemeel, Fresubin Protein Powder, melk, Fresubin Shot en Fresubin 2 kcal drink in een mengkom en meng goed met een garde.
  • snijd de platte peterselie fijn en de bosuien in ringen. voeg deze met het zout toe aan de mengkom en meng goed. 
  • verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoeken aan beide kanten op laag tot middelhoog vuur. per pannenkoek gebruik je 2 eetlepels vloeibare vet. 

Per verrijkte pannenkoek bevat:

285 calorieën, zonder bakvet (met bakvet 465 calorieën)

15 gram eiwitten 

Originele recept bevat per stuk:

150 calorieën, zonder bakvet (met bakvet 330 calorieën)

9 gram eiwitten 

Serveertip: lekker met blokjes Turkse kaas en olijven of een flinke eetlepel Turkse yoghurt. 

Laat een bericht achter